Sockor · Stickning

Midsommar och färgning av sockgarn

Idag, på midsommarafton har jag färgat sockgarn. Hemma är ju begränsningen att jag inte har någonstans att vara, det är nackdelen med att bo i en tvåa. Men nu är vi på landet, och jag har kunnat stå utomhus med grytan på en lös kokplatta. 


Jag färgade två härvor i taget, i ca 4 liter vatten. Använde ofärgat sockgarn från opal som bas, och syrafärger. Hemskt roligt, även om resultaten varierade i kvalitet. 

Nu har jag i alla fall totalt ett kilo i fem olika färgställningar att sticka sockor i!


Måste såklart också tipsa om godaste midsommarmaten! Min fantastiska sambo lagade en pizza Bianco med midsommartema. Pizzabotten med riven prästost gräddas i ugn. Sedan på med färskpotatis, créme fraiche, inlagd rödlök, gräslök och löjrom (eller för mig som är vego, tångkaviar).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s