Maskiner · Symaskin

Husqvarna CB

Jag har ju haft en Husqvarna CB i ganska dåligt skick stående i sin låda ett tag. 

Idag var dagen när jag tog framoch fixade den. Tyvärr verkade något hända med påhängsmotorn, den började fräsa ovh ryka när jag stack i sladden. Kanske får försöka hitta en ny motor åt den. Det är ju samma motor som min Husqvarna 12, förutom att denna har fotreglage istället för knäspaken. Den motorn verkar ha varit vanlig. 


Nåväl, innan motorincidenten hann jag laga ett trasigt gångjärn mellan maskinen och dess låda, fixa lampans infästning som hade spruckit i plasten samt rengjort och smörjt hela maskinen.

Den saknar de flesta av lösa delar, och pressarfoten är dessutom böjd, så det skulle behöva kompletteras med, förutom nu en ny motor, om maskinen ska fungera igen. Kanske är denna en sådan maskin jag borde ge upp hoppet om, den kanske får bli reservdelar. Men själva maskinen verkar å andra sidan okej. Vi får se. 


Min Husqvarna 2000, som jag tänker på som min bruksmaskin (men inte har gått så bra så länge jag har ägt den) har kommit tillbaka från sin service. Glad i hågen satte jag igång med en klänning igår, bara för att upptäcka att den bara syr ca varannat stygn. Så nu får den gamla tolvan avsluta arbetet, medan den åker tillbaka på service (tack och lov för 30 dagars garanti på service!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s